Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta toimii kokonaisvaltaisesti vaikuttaen kehoon ja mieleen. Hieronnassa käytetään käsivarsien, niska-hartiaseudun sekä pään ja kasvojen alueella tapahtuvia erilaisia pyöritteleviä, taputtelevia, hankaavia ja painalluksia sisältäviä liikkeitä. Asiakas istuu tuolilla vaatteet päällä rauhallisen musiikin soidessa.

Rentouttava, rauhoittava ja ajatuksia kirkastava hoito perustuu elämänkäsitykseen, jossa terveys nähdään fyysisen, psyykkisen ja henkisen hyvinvoinnin tasapainotilana. Intialainen osteopaatti ja hierontaterapeutti Narendra Mehta toi hieronnan v. 1981 Englantiin, josta hoitomuoto levisi myös muualle Eurooppaan ja Suomeen vuonna 1999.

Päähieronta auttaa rentoutumaan ja tuo levollisen mutta virkeän olon. Aivoissa vapautuvat endorfiinit lisäävät mm. hyvänolon ja elämänilon tunteita. Päähieronta edistää pään alueen verenkiertoa, lymfa- eli nestekiertoa ja vilkastuttaa aineenvaihduntaa.

Hieronta tasapainottaa autonomista hermostoa ja nopeuttaa kehon omia paranemisprosesseja.

Päähieronta laukaisee päänsärkyä, niska-hartia särkyjä, jännitystiloja ja stressiä sekä helpottaa niiden aiheuttamia oireita. Usein myös unen laatu paranee.

Intialaista päähierontaa ei suositella mikäli on todettu aivoverenkiertoon tai pään alueen verenkiertoon liittyvä sairaus ja häiriö , epilepsia, valtimonkovettumatauti, asiakkaalla on sydämen tahdistin, syöpä tai muu vakava sairaus , hyvin korkea tai matala varenpaine ,tulehtunut tai tarttuva ihotauti, aivovamma tai tulehduksia hoidettavalla alueella. Hoitoa ei anneta migreenin tai päänsäryn aikana eikä päihtyneelle, kuumeiselle tai flunssaa sairastavalle eikä myöskään silloin jos on ollut onnettomuudessa, leikkauksessa tai loukkaantunut viimeisen kuukauden aikana tai jos lääkäri on kieltänyt hieronnan.HINTA 30 € / 30 min.