Jäsenkorjaus Mobilisation Therapy

Millaista hoitoa jäsenkorjaus on?

Hoito on koko kehoa mobilisoivaa eli liikuttavaa hoitoa jälkapohjista päälakeen asti. Siinä parannetaan nivelten, sidekudosten ja lihasten liikkuvuutta asiakkaan liikeratoja hyödyntäen. Hoidolla on merkittävää vaikutusta myös verenkiertoon, kudosnestekiertoon ja hermostoon. Hoidolla voidaan oireasteella olevia haittoja parantaa tai sairausasteella olevia vaivoja helpottaa.

Sopiiko hoito kenelle tahansa?

Hoidon alussa selvitetään sairaudet, lääkitys, tuki -ja liikuntaelinten ongelmat ja vaivat, mahdolliset esteet hoidolle sekä aikaisemmat jäsenkorjaushoidot ja niiden vaikutukset. Alaikäinen tarvitsee aina vanhemmalta luvan, allekirjoituksen hoitokaavakkeeseen ja läsnäolon hoitotilanteessa.

Hoidon esteitä ovat infektiot, kuume, kurkkukipu, tulehdukset, rokotukset (1 kk) syöpäsairaudet ja kasvaimet, akuuttivaiheiset sairaudet; (ruusu, psoriasis, reuma) ja tuoreet vammat (murtumat, revähdykset), krooniset sairaudet; paha sydänvika, sydämentahdistin, suurentunut kilpirauhanen ja imusolmukkeet, verenvuototauti, hermojuuriaukon ja kaulavaltimon ahtautuma, nikamasolmun siirtyminen ja osteoporoosi. Marevanlääkitys, psykoosi, päihteet, raskaus, leikkausten jälkitilat, aktiivinen sidekudostauti, pahat kulumat nivelissä. Proteesit, naulat, rauta ja suonikohjut tulee erityisesti huomioida hoidossa ja kertoa niistä hoitajalle.

Hoito sopii kaikenikäiselle ihmisille huomioiden edellä mainitut esteet ja hoidon tarpeet. Myös eläimille tehdyistä hoidoista on saatu myönteisiä hoitotuloksia.

Mikäli hoidon vastaanottamisessa on epävarmuutta on aina syytä neuvotella lääkärin kanssa jo ennen hoidon tilaamista ja hoitoon tulemista.


Hoidolla on saatu aikaan seuraavanlaisia mainittavia ja merkittäviä tuloksia.

Alaraajojen kiputiloissa ja virheasennoissa (jalkojen erimittaisuus, levottomat jalat, lasten kasvukivut, polvien ja lonkan virheasento)

Alaselän virheasennoissa ja kiputiloissa esi. iskiaskipu, kieroselkäisyydessä ja ryhtivioissa.

Rintarangan ja yläselän kiputiloissa (sydämen rytmihäiriö, hengenahdistus, korkea verenpaine, suoliston toimintahäiriöt)

Hartian / niskan seudun jännitystiloissa (huimaus, päänsärky, migreeni, näkö - ja kuulohäiriöt)

Yläraajojen kiputiloissa ja pään alueen vaivoissa (jännityspäänsärky, purentahäiriöt, kasvosäryt ja näköhäiriöt)


Heti hoidon jälkeen tulee levätä 3 tuntia. On vältettävä voimakasta fyysistä työtä ja liikuntaa, saunomista ja auringonottoa seuravan 3 vrk ajan. Alkoholia tulee välttää. Vettä tulee juoda runsaasti. Lihaksissa voi esiintyä kosketusarkuutta ja aristusta. Levolla vältetään tulehdusvaara. Elimistö tarvitsee riittävästi palautumisaikaa. Hoito on mahdollista ottaa n. 1-2 viikon päähän edellisestä kerrasta.

Mobilisation Therapy in english

It is an holistic approach to healing the body, meaning that a treatment includes all the anatomical areas, starting with feet and legs and finishing with the head. The benefit here is that the Practitioner discovers for him/herself how a client's body is performing.

For this reason, Therapy Practitioners have to be highly experienced in areas such as body balance, tissue abnormalities, the connections between the nerve pain experienced by the client and the actual source of the problem. For example, a painful hip joint (self diagnosed by the client), may actually be caused by a misalignment somewhere else in the body, e.g. a curve, scoliosis in spine, or they may simply have one leg longer than the other. The latter is quite common, and once the legs are evenly matched again clients feel taller, more aligned in their body and often free of pain.

HINTA / PRICE

60 € / 1 h

90 € / 1,5 h

120 € / 2 h

vauvat 30 € / 30 min.

Suosittelen, että esim. ikääntyneet varaavat 60 min. ja aikuiset 1 h 30 tai 120 min. tarpeen mukaan.


Huomioitavaa on että , alle 18 v. asiakkaan hoito vanhemman suostumuksella ja läsnäolo tarvitaan.


kotikäynti 70 € / 1 h yhdelle . TARJOUS 3-5 hlö ryhmä kotona hoidettuna ei lisämaksua.